3M

egy látensértelmiségi alibigitáros forradalmár megmondásai

Kosina Gergő aranyérmes az uszonyos Világkupán!

2015. március 23. 09:10 - fehersolyom

Kosina Gergő remek teljesítménnyel, világbajnoki szintidőt úszva szerzett aranyérmet a Barcelonában megrendezett uszonyosúszó Világkupa viadalon.

A Debreceni Búvárklub Világ-, és Európa Bajnoka kedvenc számában, a 200 méteres uszonyos gyorsúszásban végzett az élen, emellett pedig begyűjtött még egy bronzérmet, és egy 4. helyezést is.

A 21 ország, 519 versenyzőjét felvonultató mezőnyben úszott időeredményével Kosina is biztosította helyét a júliusi, Kínában megrendezésre kerülő felnőtt Világbajnokságra utazó válogatott keretbe, ahová korábban csapattársa, Senánszky Petra is kiváltotta már a repülőjegyét.

kosinagergo01.jpg

Edzőjük, Kókai Dávid szerint ez a mostani aranyérem nagy lökést adhat a folytatásra:

„Korántsem csúcsformában utazott Gergő erre a versenyre, de ő mentálisan félelmetesen erős versenyző. Az érettségi miatt a szintidőt mindenképpen szerette volna már most teljesíteni, ami a 200 méteres szám junior és felnőtt világcsúcstartójaként biztosan meg is lett neki. Örülök, hogy ismét nagyon taktikusan építette fel az úszását, remélem ez az aranyérem újabb lökést ad neki a még eredményesebb folytatáshoz!”

A Debreceni Búvárklub a teljes csapatával hétvégén, Kecskeméten szerepel hazai kupaversenyen, áprilisban pedig a németországi Világkupa fordulón ugranak majd vízbe a válogatott keret tagjai.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://3mmm.blog.hu/api/trackback/id/tr507293631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása