3M

egy látensértelmiségi alibigitáros forradalmár megmondásai

Hamarosan Campus Fesztivál 2016!

2016. június 22. 14:46 - fehersolyom

CLEAN BANDIT, JESS GLYNNE, ÉS THERAPY? IS LESZ A CAMPUSON

A legnépszerűbb hazai előadók mellett, a Grammy-díjas Clean Bandit, a fantasztikus tehetségű brit énekesnő Jess Glynne, a prémium kategóriás DJ producer Netsky, a bécsi Camo&Krooked duó, valamint a legendás északír Therapy?, és a holland indie-rock Kensington is biztosan ott lesz júliusban a Campus Fesztiválon.

Kelet-Magyarország legnagyobb nyári rendezvénye idén is izgalmasnak ígérkezik, a szervezők erős programmal készülnek Debrecenben.

Már biztos, hogy július 20 és 24 között a debreceni Nagyerdőn lép fel az alig két éve a semmiből berobbant és listavezetővé vált Grammy-díjas Clean Bandit. A szokatlan összetételű négyes az Egyesült Királyság egyik legnépszerűbb formációja. Számos műfajt magába olvasztó, mégis egyedi és összetéveszthetetlen hangzásvilágukban a klasszikus dallamok keverednek elektronikával.

A Clean Bandit révén is ismert lehet, de önállóan is számtalan sláger fűződik a 26 éves Jess Glynne nevéhez, aki először látogat Magyarországra. A rövid idő alatt sikereket elérő fiatal brit lány fantasztikusan egyedi hangját sokan Aretha Franklinhez vagy Etta Jameshez hasonlítják. A londoni születésű díva már most „slágerkirálynő”, pedig csak 2014-ben tűnt fel a Clean Bandit ’Rather Be’ című dalában.

Boris Daenen művésznevén Netsky, üstökösként robbant be a drum and bass színtéren. Nevét nem véletlenül kölcsönözte egy igen ellenálló számítógépvírusról, debütáló albuma Antwerpenből rögtön az élvonalba repítette a fiatal belga DJ-producert. A legnagyobb fesztiválokon – mint a Coachella, a Wireless Festival, a Reading & Leeds, vagy a Pukkelpop -, és a klubok színpadán is egyaránt magabiztosan mozog. Nem idegen tőle a szupersztár DJ szerep, producerként pedig olyan előadóknak készített remixeket, mint a Swedish House Mafia, Rusko vagy Ed Sheeran.  Bárhol is lépjen fel, teljes extázist vált ki, kíváncsian várjuk, milyen meglepetéssel érkezik Debrecenbe.

A Camo&Krooked kezdetben a drum and bass izzó energiájából építkezett, majd zenéjükbe pimaszul beolvadt a disco, a techno, a soul, a funk. A formációt két fiatal ausztriai srác, Camo (Reini) és Krooked (Marcus) hívta életre közel tíz éve. Jellemző rájuk, hogy nem szeretnek a kitaposott úton járni, keresik az új, kreatív megoldásokat, és előszeretettel vállalnak kockázatot. Élő fellépéseik során gondosan ügyelnek a részletekre, közben teret engednek annak, hogy a zene szabadon elmondja saját történetét. Ezt az élményt ígérik a Campus Fesztiválra is.

A modern rock ezernyi stílusát magába olvasztó Therapy? rutinos fesztiválzenekarnak számít, de fennállásuk huszonhét éve alatt Kelet-Magyarországot még soha nem ejtették útba. A vad, ugrálós posztpunk zenekar legsikeresebb lemeze a ’Troublegum’ slágergyűjteménynek számít, tele van hatalmas, könnyen megjegyezhető dalokkal. A Therapy? nagysága abban rejlik, hogy úgy tudnak ennyi év után is lemezről-lemezre összedolgozni stílusokat, hogy azokból jellegzetesen egyedi zenei világ épüljön, legyen az rock ’n’ roll, metal, vagy punk rock.

Hollandia legígéretesebb újgenerációs indie-rock zenekara a Kensington is a Campusra érkezik. A fesztivál szervezői mindig is törekedtek az újdonságok bemutatására, így nem volt kérdés, hogy a mára teltházas klubturnékat, és több sikeres európai fesztiválfellépést is maga mögött tudó formációt leigazolják. A csapat dalai a slágerlistákon is előkelő helyezéseket érnek el, két alkalommal pedig megkapták a legjobb holland zenekarnak járó díjat az MTV EMA Award gálán.

 

 

A debreceni Campus Fesztiválon tavaly 84 ezren buliztak. A Nagyerdei Stadion környezetében, több mint húsz hektáron elterülő rendezvényt nem véletlenül nevezték el a látogatók és a szervezők, az „ország egyik legkomfortosabb” fesztiváljának. Erdei sétáló utak, klimatizált ezer négyzetméteres buli-aréna, a 102 éves múltra visszatekintő Víztorony, és több mint 6000 négyzetméternyi fedett helyszín várja évről-évre a bulizni vágyókat összesen 25 programhelyszínen.

Idén is izgalmas aktualitások, és változatosság jellemzi majd a Campus programját, július 20-24 között.

http://www.campusfesztival.hu

http://www.facebook.com/campusfesztival

CAMPUS FESZTIVÁL 2016

Debrecen-Nagyerdő

  1. július 20-24.

JEGYÁRAK

BÉRLET:

:: bérlet (4 napra): 13.990 Ft

:: DE hallgatói/dolgozói bérlet: 9.990 Ft

** Az akció április 30-ig érvényes! **

NAPIJEGY:

:: 0. napra (szerda): 3.990 Ft

:: napijegy (cs / p / sz): 6.490 Ft

** Az akció július 15-ig érvényes! **

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://3mmm.blog.hu/api/trackback/id/tr628832602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása