3M

egy látensértelmiségi alibigitáros forradalmár megmondásai

A kém (Spy)

2015. július 13. 10:41 - fehersolyom

filmajánló könnyed szórakozásra vágyóknak

A vígjátékok úgy általában nem tartoznak a filmnézési portfóliómba, ezért mikor néha megnézek egyet egyet, ezért még az ezerszer elhasznált, túltolt poénok is elementáris elővel hatnak rám.

A Spy gyakorlatilag nem más, mint egy könnyed nyári vígjáték, amire nyugodtan elcipelheted  a csajodat/pasidat is.

spy-movie-1.jpg

A sztori tekintetében ez egy klasszikus kémtörténet, gyakorlatilag több helyszín van benne mint egy újkori James Bond filmben, és a CIA központ ebből csak egy. Viszont van benne Várna, Róma, Párizs, és Budapest így európai (és magyar) szemmel nézve kicsit otthonos érzés fogja el az embert. Arról nem is beszélve, hogy a budapesti helyszínek mellett epizódszerepekben feltűnik például Kamarás Iván, vagy a közelmúltban elhunyt Bicskey Lukács is. 

A történet pikantériát az adja, hogy a egy váratlan fordulatot követően Susan Cooper ( Melissa McCarthy) nevű "kissé" molett,hölgy kerül a szupertitkos kém szerepébe, és ez természetszerűleg hoz magával helyzetkomikai poénokat.

Mint írtam, a sztori és annak fordulatai viszonylag szokványosak, itt maga a főszereplő, illetve a zseniális szereposztás az, ami elviszi a hátán a filmet.

Jude Law a maga kimért angolságával és szépfiús imidzsével maga a megtestesült szuperügynök, olyannyira, hogy én ezek után simán el tudnám képzlni ilyen szerepben akár egy komolyabb hangvételű kémfilmben is.

Melissa McCarthy sajátos bájjal rendelkező anti-nő, és ezt nagyon jól hozza. Persze Paul Fieg (aki rendezője és írója is a filmnek)  is adta alá a lovat, a fingós, csúnyán beszélős, és "majd én megmutatom ezeknek..." típusú ismert helyzetek mind megjelennek a filmben, nagyon jól elhelyezve térben és időben.

Rose Byrne egyenesen brillírozik a hűvös és kegyetlen gengszternő szerepében.

A film legnagyobb alakítása, és egyben leghosszabb permanens poénja mégis nem más, mint az önmaga macho paródiáját játszó Jason Statham.

 

Statham a XXI. század Steven Seagalja, ennek köszönhetően lett már kultusza az ő tesztoszteron szagú macho figurájának, hogy ebben a moziban bevállalhatta, hogy kicsit ő maga karikírozza ki ezt a szerepet. És ami a legjobb, hogy zseniálisan csinálta.

Ajánlom ezt a mozit esős nyári napokra, mikor kicsit szomorú vagy, mert a tervezett strandolás elmarad. Szem nem marad szárazon. 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://3mmm.blog.hu/api/trackback/id/tr667621642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása