3M

egy látensértelmiségi alibigitáros forradalmár megmondásai

Díjnyertes magyar sci-fi? Igen!!!

2015. január 25. 08:51 - fehersolyom

A hívó (2014)

Megvan a Szárnyas Fejvadász sajátos képi atmoszférája? És a Sky Kapitány és Holnap Világának film noiros hangulata? A Johhny Mnemonic lepusztult jövőképe?

És ha azt mondom, hogy mindez egy 2014-es magyar sci-fiben egyesül, és még jól is sül el?

Akkor te azt mondod, hogy biztos viccelek, mert magyar sci-fi nincs is. Jó meg pláne nincs (Űrgammák megvan? Na, ugye…). HAzánk eddig nem volt science fiction nagyhatalom, finoman szólva sem. Még annak ellenére sem, hogy nemzetközi szinten a műfaj az elmúlt évtizedben eléggé előtérbe került, főleg a filmgyártás területén. 

Tehát a most következő hazai kisfilm létrejötte egy axióma. De akkor is létezik. Magyarázatot maximum Stephen Hawking adhat erre, de addig is, szedjük össze a tényeket:

-          sok baráti szívesség

-          egy milla

-          egy képregényrajzolóból lett filmes (Odegnál Róbert) remek ötletei (2005-ben ugyanez az alkotás                        képregény formájában már bezsebelt egy Alfabéta-díjat)

-          Kamarás Iván atlétatrikóban, sztárgázsi nélkül

-          fiatal tehetséges színész (Mohai Tamás) vélhetően mindenféle gázsi nélkül

igy_keszult_5_500.jpg

Hát nagyjából ennyi kellett ahhoz, hogy elkészüljön az a 17 perces első magyar sci-fi kisfilm, A hívó, amelyre nemcsak itthon, hanem külföldön is felkapták a fejüket. Az alkotás Amerikában több fesztiválon is óriási sikerrel szerepelt, több díjat is elnyert A geekeknek úgy látszik, bejön a neo- lepusztult Kelet-Európa.

Épp ezért az alkotók most a nagyjátékfilmmé fejlesztéshez keresnek pénzügyi forrásokat.

Ha sikerülne nekik a tervük, akkor elkészülne az első vegytisztán magyar sci-fi nagyjátékfilm, ami mondjuk a minőségétől függetlenül egy filmtörténeti pillanat lenne.

De, ez a poszt ugye arról szólt, hogy a már publikált előzmények nagyon biztatóak, tekintse meg mindenki a 17 perces Hívót, és győződjön meg maga a végeredményről:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://3mmm.blog.hu/api/trackback/id/tr607106629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása