3M

egy látensértelmiségi alibigitáros forradalmár megmondásai

(Hed) P.E.- Truth Rising (2010)

2016. április 28. 18:00 - fehersolyom

Egy 2012-es cikk került elő az archívumból, akik esetleg nem olvasták:

A ’94-ben alakult kaliforniai Hed P.E. a Nu- metal éra talán legeredetibb zenekara voltak, éppen ezért lehet az hogy az első vonalba sosem kerülhettek- erre a célra a multinacionális lemezcégeknek ott volt a műmájer Marilyn Manson meg a gyermekkori traumákat aprópénzre váltó Korn.

A Hed P.E.-nek maradt a másodvonal, az underground kiadók és a viszonylag szép helyi sikerek világa-cserébe viszont a mai napig producerek és menedzserek belepofázása nélkül robbantgatják a heavy metal, punk és hip hop és reggie elemeket vegyítő életveszélyes zenei bombáikat. (ők magukat nem is nu-metalnak, hanem G-Punk-nak hívják  a saját stílusukat)

Évente-két évente jelentetnek meg lemezt, kidobnak érdekes videókat és turnézgatnak.

Az már az én bambaságom, vagy a felgyorsult információs társadalom és az underground lét hibája, hogy csak most vettem észre, hogy a csapat 2010-ben is kijött egy új anyaggal, amely a Truth Rising címet viseli.

Image szinten megmaradt a full cap meg a bő gatya, hiába, ezek a srácok a ’90es évek közepétől nyomják a nu metált, és pusztán a  létükkel, zenéjükkel és öltözködésükkel is bizonyítják, hogy számukra ez a stílus nem csak egy néhány évig tartó divathóbort volt, hanem a mai napig vállalt életérzés-hát igen,ebben a mozgalomban is vannak akik nem divatból csinálják.

A lemezen 22 track található, a terjedelem egy óra.

A „szerzemények” magas száma senkit ne tévesszen meg, hiszen összesen 11 számról, illetve a hozzájuk kapcsolódó, introknak nevezett agymenések adják a magas számot.

A zenekartól sosem állt messze a társadalomkritika és a politikai üzenetek megfogalmazása, az olyan intro címek mint „The Capitalist Conspiracy” vagy a „Whitehouse” pedig sejtetik, hogy a zenekar ezen az albumon talán az eddiginél is nagyobb  hangsúlyt fektetett a témára, és  dühösebbek a rendszerre, mint eddig.

A politika mellett az egyház is „megkapja a magáét”, de persze egyes szerzemények a szexről és a „thug life” szépségeiről szólnak- hiába ez mégiscsak rockandroll.:)

A hangzás és a szerzemények terén a csapat a jól kitaposott ösvényen halad, de ez esetükben nem unalmas önismétlés, mint más rockzenekaroknál, hanem a különböző zenei stílusok nagyon kreatív, eklektikus és energikus robbanó eleggyé gyúrása.

„Old school rockerek” kíméljenek jeligére szabadon kereshetitek a lemezt és a zenekart „mindenfelé” bár elképzelhető hogy az ismert lemezboltokban nem jártok szerencsével…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://3mmm.blog.hu/api/trackback/id/tr218575358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása