3M

egy látensértelmiségi alibigitáros forradalmár megmondásai

Rolph Masco interjú

2015. április 07. 11:42 - fehersolyom

...avagy deb-electro, röviden

Városunk egyik feltörekvő DJ-je Rolph Masco, alias Meszesi Rudi. Online villáminterjú vele, róla, és az egész debreceni elektro szcénáról.

rudi.jpg

 

Az elektronikus zene egy roppant szerteágazó zenei műfaj. Te melyik szegmensében alkotsz?


Alapvetően a House műfajban játszom, ezen belül is a Deep House, Tech House és techno áll hozzám a legközelebb. Saját zenéimet is ebben a stílusban írom, azaz a mélyebb hangok, és dinamikus ütemek a jellemzőek.

Te hogyan látod most a debreceni/kelet magyarországi zenei trendeket? Mire van igény, van e fáziskésés Budapesthez vagy a nyugathoz képest?


Szerintem Debrecen egy kicsit konzervatív a zenei trendeket illetően, szinte majdnem minden helyen a populárisabb, mainstream zenék szólnak. Manapság erre van itt igény, mivel az emberek kevésbé kutatnak a zenék után, így ami velük szembe jön, azt fogyasztják. A hétköznapi egyetemi bulikon is ugyanazt a néhány fellépőt forgatják, akik a Campus fesztiválra is eljönnek.
Persze vannak underground jellegű bulik is, de ez kevésbé jellemző ebben a régióban. Ezzel szemben Budapesten szinte a hét minden napján van elektronikus buli, külföldi fellépőkkel. Tehát a válasz igen, szerintem elég nagy a fáziskésés nyugathoz képest.

Gyűjtesz lemezeket vagy inkább már te is letöltő hívő vagy?


Az elmúlt 15 évben jó pár lemezt összegyűjtöttem, viszont a mai digitális világban egyre kevésbé nyomnak zenéket bakelitre, így ma már én is inkább digitális platformon vásárolok.

Egy DJ szerinted szolgáltató vagy inkább ízlésformáló személy?


Nyilván mindkét típus jelen van a szakmában, de szerintem egy DJ feladata, így én is arra törekszem, hogy új, ismeretlen zenéket szerettessünk meg a közönséggel, nem pedig csak az ismert slágereket játszani.

Hol találkozhat veled a közönség?


Legközelebb Debrecenben Chriss Ronson-al játszom 2015. április 25-én a My Friends Club-ban, ahova várunk mindenkit szeretettel.Esemény ITT. 

Facebook ITT, Soundcloud ITT. Web ITT. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://3mmm.blog.hu/api/trackback/id/tr827347108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása