3M

egy látensértelmiségi alibigitáros forradalmár megmondásai

Powertrip interjú

2015. március 20. 12:06 - fehersolyom

Csajok és pasik egy zenekarban...

A Powertrip zenekar fiatal, ennek ellenére nagyon mozgalmas kezdeti éveken vannak túl- például nemrég a fél zenekar kicserélődött.

Interjú a csapattal, akire minden mocsár-rock rajongónak érdemes odafigyelnie:

Egyes becslések szerint egy átlagos rockformáció kishazánkban 2-3 éves élettartammal bír. Ti 2013-ban alakultatok, de nem feloszlottatok, hanem megújultatok a tavalyi évben.... Erről mesélnétek?

Évi: Meg sem fordult a fejünkben a feloszlás gondolata, ami valószínű annak is köszönhető, hogy Szandrával ketten kezdtük ezt a zenekart eleve. Egyértelmű volt, hogy folytatjuk akkor is, ha épp nem teljes a felállás, úgy voltunk vele, hogy addig is ötletelünk, zenélünk tovább, amíg nem találunk új dobost és énekest. Pont ezért nem szerettünk volna lekötött bulikat se lemondani, inkább vendégekkel oldottuk meg a dolgot, akik kisegítettek minket. Az viszont tény, hogy hatalmas szerencsénk volt, nem gondoltuk volna, hogy szinte azonnal rátalálunk az új tagokra, és minden ilyen gördülékenyen fog menni.

pt1.jpg

A női rockzenészek szexisek, de kevesen vannak. Nálatok viszont a zenekar fele csaj. Ez milyen előnyökkel és hátrányokkal jár?

Hari: Talán jobban odafigyelnek ránk a hölgyek miatt. Személy szerint meg legalább kettővel kevesebb férfi hátsót kell bámulnom dobolás közben… HA-HA-HA

Tamás: Nekem az egyik idei koncertünk volt ezzel kapcsolatos élményem: a koncert utáni pakolásnál odajött egy ismeretlen, aki rákérdezett (vagy inkább állította), hogy nem kellene jobban kihasználnunk „a 2 csajt” – építsünk rájuk a színpadképnél…Ami amúgy teljesen jogos, hisz inkább ők vonzzák a tekinteteket, nem mi Harival.

 Az előző anyagaitok megszólalása eléggé izmos, mondhatni "amerikás". Ki felel a hangzásotokért?

Hari: Szerintem mindig az aktuális tagok alkotják a hangzást. Kit milyen zenei, érzelmi hatások érnek, illetve mindenkinek megvan az egyedi stílusa. Az új felállással biztosan változni fog a sound az EP-hez képest, de az ”amerikás” hangzás megmarad.Tamás: és lehet „véletlenül” megírom pályafutásom első vidám dalát…(se)

Ha már Amerika: ezzel a tengerentúli stílussal mit lehet kihozni az itthoni viszonyokból?

Hari: Készülnek az új számok és reméljük, hogy a közönségnek is annyira fognak tetszeni, mint nekünk. Hála az égnek, mióta a zenekar tagja vagyok, sok pozitív visszajelzést kaptam a bandával kapcsolatban.

Évi: Próbálunk nem ilyesmiken agyalni, hanem csinálni a dolgunkat, és haladni előre. Ahogy Hari is írta, folyamatosan dolgozunk az új dalokon, melyek közül van, amit már a következő bulikon is játszani fogunk.

Fiatal zenekarként adódik a kérdés: kiforrott, amit képviseltek vagy az útkeresés korszakában vagytok? A most íródó dalok miben másabbak az eddigieknél?

Évi: Is-is. Szandrával egy korábbi bandában már zenéltünk együtt, valahol azt a vonalat szerettük volna kikerekíteni a Powertrippel, amit akkor is képviseltünk. Így valamelyest már tudtuk, hogy mit szeretnénk csinálni, amikor két éve elkezdtük ezt a zenekart, de persze semmit se véstünk kőbe, és ahogy Kristóf és Zoli, úgy Hari és Tamás is hozzák a saját világukat, s ettől lesz teljes a dolog. Gyökereiben biztos, hogy nem fog változni a zenénk, maradunk a mélyre hangolt mocsaras rocknál, de persze ének és dob terén érezhető lesz a srácok hatása.

Tervek?

Hari: Szeretnék venni egy új konyhakés készletet, mert szeretek főzni, ezen kívül hamarosan itt a jó idő és kell egy nyári cipő is.Tamás: Én fogyni akarok nyárig vagy 8 kilót… J 

Komolyra véve: megírni komplettre az új dalokat és ebben az évben, vagy jövőre rögzíteni is azokat. Addig is pedig folyamatos koncertezéssel vinni előre a bandát és növelni az ismertségét.
Erről jut eszembe: legközelebb 2015. március 28-án láthat minket a Légóban, aki most hétfőn lemaradt a koncertről.

pt2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://3mmm.blog.hu/api/trackback/id/tr617286135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása