3M

egy látensértelmiségi alibigitáros forradalmár megmondásai

Közönségbarát garázsrock

2015. március 17. 09:49 - fehersolyom

Snakedance, The Trousers, Ozone Mama Dharma klub 2015.03.13

A múlt hét pénteken rocktörténeti pillanatnak lehettek tanúi, akik a Dharma Klubba látogattak: először látogatott városunkba a garázsrock két hazai helytartója a The Trousers és az Ozone Mama (bár az előbbi zenekar már 2008-ban egyszer járt  a városban, de az olyan régen volt, hogy maguk a zenekari tagok is csak homályosan emlékeznek rá…).

Volt azonban egy különlegessége az estének, még azelőtt, hogy bárki a húrok közé csapott volna: a Kelet Underground atyjával, Papp Misivel és a verse.hu vezetőjével, B. Farkas Gergővel megszerveztük az első „A Színfalak mögött” beszélgetést, ahol a koncertek előtt a fellépő zenekarokról beszéltünk „közönségtalálkozó” jelleggel.

Az est az öregvonalas-terpeszálló rockandroll jegyében zajlott. A helyi erőket a SnakeDance képviselte, akik Black Stone Cherry, Velvet Revolver feldolgozásokkal és a hasonló stílusban fogant saját nótáikkal kiválóan melegítették be a nem túl nagy létszámú, de annál lelkesebb közönséget. Megjegyezném, hogy a saját nóták és a nagy elődök munkái közt szinte nem tudok felfedezni színvonalbeli külömbséget, tehát maradjunk ennyiben, hogy ez a zenekar egyszerűen jó abban a műfajban, amit csinál. 

Ezután a The Trousers örvendeztetett meg bennünket egy jó kis öregvonalas rockandroll hangversennyel, amiből lejött, hogy  azenekar tagjai egyszerűen élvezik amit csinálnak, és ez az energia átragadt a közönségre is.

Ilyen felvezetés után az Ozone Mamának már nem is volt nehéz dolga, bár az tény, hogy a fiúk mindig minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy eladjanak egy bulit-és ez most sem történt másképpen.

A Led Zeppelin legszebb klubéveit idéző bulin elhangzottak a zenekar legnagyobb slágerei, voltak feldolgozások, és még a közönség soraiból is sikerült egy alkalmi csörgőst bevenniük a formációba. A fiatalember a „Titokzatos Mr. Tambourineman” néven vonult be ezen az estén a hazai garázsrock legendáriumba!

flc_0756.jpg

 

Összességében nagyon jó első debreceni koncert volt ez, biztos, hogy lesz még folytatása!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://3mmm.blog.hu/api/trackback/id/tr407277167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása