3M

egy látensértelmiségi alibigitáros forradalmár megmondásai

Arnie és a TOP 5 rock betétdal

2015. január 16. 13:49 - fehersolyom

Swarchi és a TOP 5 rock betétdal

Egy hosszas cikket szerettem volna írni arról, hogy melyek a világ legrockosabb főcímzenéi. Anyaggyűjtés közben ért a felismerés, hogy ezeknek a daloknak a nagy része mind az osztrák testépítőből lett akciósztár, Arnold Schwarzenegger filmjeihez fűződnek.

Úgyhogy hosszas film-és zeneesztétika helyett inkább itt egy rövid poszt, és szóljon inkább a ROCK, Terminátor módra.

5. Az 1999-ben bemutatott End of Day –a magyar címe Ítéletnap-nem tartozik az izomkolosszus színész legismertebb alkotásai közé. A rockzene rajongók közt azért volt jelentősége az End Of Day OST-nek, mert a főcímdalt az akkor már évek óta új lemezt ígérgető Axl Rose és barátai-vagy bérelt session zenészei- szállították, Guns 'N Roses név alatt.  A tétel az Oh My God címet viseli, és a nagy várakozásoknak nem igazán tudott megfelelni (mint ahogyan a jóval később megjelent Chinese Demokracy című album sem) Azért bulvárhúzásnak nem volt rossz….

 

4. Az 1999-es Batman és Robin sem tartozik a filmtörténelem nagy klasszikusai közé, magától a mozitól és a Swarchenegger által alakított gonosztól, Mr. Jégcsaptól is kirázta a hideg az összes valamirevaló filmkritikust és mozilátogatót. A sikertelenséget az egyébként jól összeválogatott filmzenealbum sem úszta meg, pedig olyan előadók szerepeltek rajta, mint az R.E.M. , Jewel, vagy épp R. Kelly. Nem is beszélve a The Smashing Pumpkinsról és az általuk prezentált The End is the Beginning is the End-ről, amely olyan jól sikerült, hogy pár évvel később egy másik képregény adaptáció, a Watchman –vagyis az Őrzők- soundtrackjére is felkerült.

 

3. A Terminátor sorozat és Arnie neve összeforrtak, és bár a 2009-ban bemutatott sorozat darabban –Salvation-már csak mellékszereplőként tűnt fel az idősödő mozilegenda, azért a szerepe releváns volt. Az apokaliptikus akció mozi hangulatához pedig kiválóan illeszkedett a főcímdal, amely a  seattle-i mocsokból kiemelkedett Alice In Chains nagy klasszikusa, a Rooster.

 

 

2. A világ egyik legnagyobb rockbandája kétségtelenül az ausztrál AC/DC, az egyik legnagyobb akciósztárja pedig  Arnold Schwarzenegger, és ez már 1993-ban is így volt. Ennek a két névnek az egyesítése szinte tuti biztos recept a sikerhez vezető úton. Az utolsó akcióhős készítői legalábbis biztos ezt gondolták, és mára azt is tudjuk, hogy a filmtörténelem őket igazolta. A családbarát akcióvígjátékban Swarchenegger cabrióban ülve, wesko csizmában, szivarral a szájában üldözi a rosszfiúkat, és közben üvölt a Big Gun. Ez a combo még azoknál is üt akik amúgy a francia művészfilmekre esküsznek…

 

1.Bár volt már szó Terminátor filmekről és Guns 'N  Rosesról, azt már minden bizonnyal mindenki kitalálta, hogy mi lesz ennek a listának a végén. Az 1991-es év ugyanis a kultikus sci-fi második részéről és az épp második, Use Your Illusion című dupla albumát piacra dobó hoolywoody rock csapatról szólt. A Terminátor 2-Az Ítélet napja című mozi, és a GNR You could be mine-ja szépen egyengették egymás útját a siker felé, hogy finoman fogalmazzak…

 

 

I ll be back…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://3mmm.blog.hu/api/trackback/id/tr997079553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása