3M

egy látensértelmiségi alibigitáros forradalmár megmondásai

A Ghost Toast bekerült az NFL-be!

2016. szeptember 25. 12:37 - fehersolyom

A Ghost Toast zenekar bekerült az NFL be, ami nem kis teljesítmény, mivel egy instrumentális zenét jàtszò debreceni metàlcsapatról van szó. Miről is van szó pontosan? Stefán János, a csapat basszusgitárosa válaszolt:


1. Hogy is "kerületek" képbe az NFL-nél?


Az NFL nálunk már régi szenvedély, Bence (Rózsavölgyi Bence, a csapat gitárosa-a szerk.) is és én is régóta követjük, az átlagnál sokkal aktívabban. Mindkettőknek van kedvence, nálam a Baltimore Ravens, nála a Detroit Lions. Én személy szerint vagy három különböző szurkolói fórumon vagyok jelen, lehetőség szerint minden meccset megnézünk. A történet meg úgy alakult, hogy a hivatalos Ravens weboldal írta ki a twitterére a minap, hogy keresik a legérdekesebb, legszokatlanabb rajongói történeteket, ezen felbuzdulva meg is írtam a sajátomat. Válaszoltak is egyből hogy ez nagyszerű, és még további kérdéseket is feltettek, amire a válaszokat hozzáírtam a sztorihoz. Aztán kb 1 nap múlva az egyik legnagyobb Ravens rajongói weboldal írta ki a twitterre, hogy zenéket/zenekarokat keresnek, akik Ravens témájú, vagy ahhoz közeli dalokat csináltak. Nekik is elküldtem ugyanazt a történetet, és ők azonnal válaszoltak is, majd ki is rakták a sztorit az oldalra és az összes szociális médiába. Ami szerintem viszont a legnagyobb örömöt okozta az egészben az az, hogy magának a vezetőedzőnek, John Harbaugh-nak is megmutatták a dalokat (az egyikben ugye az ő hangja hallható), és nagyon tetszett neki!

war2.jpg


2. Amikor a Legacy megszületett, milyen indíttatásból került bele az Ravenses motiváló szöveg?

A dal már majdnem teljesen készen volt strukturálisan amikor eszembe jutott, hogy meg lehetne bele próbálni a Ray Lewis beszédét. Ray egy hatalmas játékos volt a karrierje alatt, a hírességek csarnokába is be fog kerülni, a motivációs beszédei már a játékoskarrierje alatt is egyedülállóak voltak. A cél alapvetően nem az volt, hogy Ravens témájú legyen a szöveg, vagy hogy Ray-től származzon. igazából az üzenete az, a mondanivaló, ami miatt bele gondoltam rakni az egyik nótánkba valamikor. (Ilyesmit egyébként is gyakran csinálunk, bárhonnan származhat bármilyen hang, szöveg, ha nem tilos és minden egyéb szempontból megfelel, akkor megpróbáljuk felhasználni.) A hangmintát egy meglehetősen szörnyű minőségű videóból kellett kiszedni, de a legjobb benne az, hogy szinte semmit sem kellett vágni benne, pontosan olyan hosszú volt amilyennek lennie kellett, tökéletesen illeszkedett az alatta levő témához ritmikailag is. Megmutattam a többieknek hogy mit szólnak hozzá, és mindenki vevő volt rá. A részletesebb háttér és maga a szöveg megtalálható a weboldalunkon. http://www.ghosttoast.hu/legacy-2/



3. Miért pont a Ravens? Miért nem a Seahawks, a Redskins, vagy más csapat?


Ez egy összetett kérdés, miért választ bárki bármilyen csapatot? Az én személyes esetemben amikor NFL-t kezdtem/kezdtünk nézni, akkor még nem volt kifejezett kedvencem. A Ravens azért lett szimpatikus mert nem tartozik a legnépszerűbbek közé az USA-ban sem, viszont egy remek franchise, nagyszerű korábbi és jelenlegi játékosokkal. Borzasztóan szimpatikus a vezetőség, az edzők, az a mentalitás amit itt meghonosítottak (ugyanis ebben a formában ez a csapat "csak" 1996 óta létezik). Amit és ahogy csinálnak, az néhány szezon alatt nekem elég volt hogy melléjük álljak, azóta pedig (4 évvel ezelőtt) a második Super Bowlt is megnyerte a csapat, ennél nagyobb dolog pedig nincs egy rajongó számára. Bence hasonlóan van a Lions-szel, a Ghost Toast családban viszont van Cardinals és Saints szurkoló is, és egymásért, a másik csapatáért is tudunk szurkolni.

4. Mit tett hozzà ez a váratlan esemény az ismertségetekhez külföldön? És itthon?

Az idő majd eldönti, de minden ilyen publicitás nekünk csak jól jön. Konkrétumokat most még nehéz mondani, egyelőre nem hívtak amerikai turnéra, de valószínűleg csak elfoglaltak a szervezőirodák. :) Sok helyre kikerült a cikk, nagyon sok ember megnézte, lájkolta, pedig ezek a nóták már három évesek... Itthon is szép kört futott a történet, mindenhonnan nagyon pozitívak a visszajelzések, a TrashTalk-ból Kovács Sanyi levelének különösen örültünk, ő az egyik kedvenc szakértőnk, az, hogy ő személyesen írt nekünk, még jobbá tette az egészet. A FűzővelKifelé! blog is megírta a sztorit, remélhetőleg többen meghallgatták a dalokat, és talán nem csak ezeket, hanem a többit is. Ha pedig így van, akkor nekünk már megérte.

5. Milyen kimenete lehet az ügynek?


Különösebb nagy kimenetelre azért nem számítunk, ami ebben benne volt, az szerintem kijött már belőle. Egy dolog viszont van, ami még megtörténhet az események nyomán, és azon már nagy erőkkel dolgozunk, de hogy pontosan mi ez, az egyelőre maradjon a mi titkunk. Ha oda kerülünk hogy sikerül, akkor majd tudatjuk a kedves érdeklődőkkel úgyis!
gt.jpg
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://3mmm.blog.hu/api/trackback/id/tr2311741681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása