3M

egy látensértelmiségi alibigitáros forradalmár megmondásai

A fiatal uszonyosúszók EB döntőbe jutottak, a nagyok már a kínai VB órát nézik

2015. július 08. 11:12 - fehersolyom

Mozgalmas napokat élnek a Debreceni Búvárklub válogatott uszonyosúszói.

Szűcs Rebeka és Szabó Anita döntős helyezéseket szerzett a Belgrád városában megrendezett Junior Uszonyosúszó Európa Bajnokságon, ahol a nagyon fiatal átlagéletkorú magyar válogatott 2 ezüstéremmel, sikerrel zárta a kontinensviadalt.

Mindkét debreceni hölgy tagja volt az 5. és 7. helyezést szerzett nemzeti váltónak, valamint Szabó Anita a 3 évvel idősebbek között is bravúros 4. és 5. helyezést szerzett az egyéni versenyszámok során.

junioreb2015.JPG

Edzőjük, a válogatott mellett is tréneri feladatokat ellátó Kókai Dávid elégedetten értékelte a szereplést:
„Az előzetesen kitűzött döntős helyeket szépen hozták a lányok, de talán ennél is fontosabb, hogy a jövőre nézve nagyon hasznos tapasztalatokkal lettek gazdagabbak, és egyéni csúcsokat is úsztak. Rebeka egy számára nehezen alakuló évet is sikerrel tudott zárni, Anita pedig a saját mezőnyének magasan legfiatalabb tagjaként tette le a névjegyét, az 50 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjében például mindössze 3 századmásodperccel maradt el Senánszky Petra országos csúcsától, úgy, hogy még jövőre is lesz lehetősége megdönteni azt.”

A felnőttek is a célegyenesbe értek, hiszen kevesebb, mint egy hét múlva indulnak a kínai Yantai városában megrendezésre kerülő Felnőtt Uszonyosúszó Világbajnokságra. A debreceni színeket Senánszky Petra és Kosina Gergő képviselik, akik már ezekben a napokban is a kínai időzónához alkalmazkodva készülnek.

A háromszoros Világ-, és Európa Bajnok Petra már izgatottan várja a kezdést: „Jól sikerült a felkészülés, az edzésidők alapján reálisnak tűnik, hogy az érvényben lévő világcsúcsaimon belül ússzak, remélem ez elég lesz az aranyéremhez is.”

A szintén Világ-, és Európa Bajnok Kosina Gergő ezúttal más versenyszámban is kipróbálja magát:

gergo_petra2015eger.jpg

„Ezúttal az 50 méteres búvárúszásban is vízbe ugrok, ez az egyik kedvenc versenyszámom, remélem sikerül javítanom az országos csúcsomon. Az érettségi és a felvételi után is sikerült egészen jó formába kerülnöm, bár jelenleg mindketten küzdünk kicsit a megváltozott napirend okozta fáradtsággal, de ez minden bizonnyal a verseny kezdetéig elmúlik majd.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://3mmm.blog.hu/api/trackback/id/tr307609548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása