3M

egy látensértelmiségi alibigitáros forradalmár megmondásai

SOA Soundtrack Magyar Verzió

2016. július 26. 11:34 - fehersolyom

TOP 12 hazai garázsrock előadó

Egy meglehetősen örvendetes dolog zajlik a hazai zenei élet undergroundjában: kis fáziskéséssel elindult egy nagy garage rock revival, Már-már gombaként szaporodnak a menőbbnél-menőbb, nemzetközi szinten is potenciált rejtő rockzenekarok itthon. Olyannyira, hogy lassan egy külön Sons Of Anarchy soundtracket lehetne magyar zenekarok számaiból összeállítani. És ha lehetne, akkor miért ne tegyük meg?

12. Külön öröm számomra, hogy a fent leírt bevezetőben írt gondolatokat a Cseh Tamás program zsűrije is magáénak tudja, így a felbukkant tehetségeket nem csak tudomásul veszi, hanem adott esetben támogatja is, még akkor is, ha a megszokott zenei trendektől eltérő, amerikai stílusú muzsikát nyom egy zenekar, mint a Run Over Dogs. Élőben most láttam őket először a Campus Fesztiválon, és így is nagyon meggyőzőek voltak (ugyebár egy rockzenekar esetében mindig vízválasztó a studióanyagok és az élő megszólalás összehasonlítása).Ehhez a nótához és a hozzá készült videóhoz például semmit nem kellene hozzátenni ahhoz, hogy egy SOA aláfestőként szolgáljon.

 

11. Szintén a Cseh Tamás Program felfedezettje a Hello Hurricane. Bár kicsit több az angol hatás a zenéjükben, mint az amerikai, azért még simán beleférnek ebbe a kis válogatásba.

 

10. A The Trousers legutóbbi száma, a Sonic Desert igazi sivatagi rock. Hangi-és képi megjelenítésében abszolút hozza a Kemény Motorosokra jellemző hangulatot (bár, jobban belegondolva ez a zenekar szinte bármelyik, korábbi munkájára elmondható....)

 

9. A The Luckies felbukkant beimportálta a '60as éveket a magyar zenei világba, és nem egy, hanem három SOA kompatibilis számot szállított le az első hanghordozóján. Mi lesz itt még?

8. Az Middlemist Red az egyik legizgalmasabb zenekar számomra a jelenlegi hazai felhozatalban, hogy miért, arról ITT írtam bővebben. A beborult riffek pedig magukért beszélnek:

7. Ozone Mama 100% rock, 100% americana. A Hard Times kezdő riffje pedig tökéletesen illene egy jelenethez, ahol kemény motoros csávók halomra lövik egymást.

 

6.A Joystix a hazai garage rock első fecskéje, a zenekarok meg nem értett zsenije. És országút amcsi bluest is remekül játszanak. 

5. Mikor először láttam a Junkie Jacl Flasht, azt hittem, hogy a Rolling Stones reinkarnálódott. Pedig az nem lehet, mert az öregek még mindig gördülnek. 

 

4. Burning Full Throttle: ha a BFT-nek csak lemezborítóját nézed meg, akkor sem kérdezed meg, hogy mit keres a zenekar ebben a válogatásban...

3. Little G Weevil :A magyar gitáros olyan jó az "egyszemélyes blues" műfajában, hogy az Egyesült Államokban is megállta a helyét. Így nem is kérdés, hogy egy amerikai filmsorozatba beleférne e kísérőzenének...

2 .Ivan and the Parazol :A zenekar kapott hideget meleget bőven, de a zenei irányultságuk miatt mindneképp idevenném őket. Sokan "alibirockereknek" ttulálják őket, de ha más nem egy romantikusabb SOA jelenethez mindenképp használnám ezt a nótát:

vagy ezt, egy lazább családi/haverkodó jelenethez...

1. Tankcsapda: A Sons of Anarchyban egyszerű felfogású, szakállas, bőrdzsekis gyerekek cseppet sem unalmas mindennapjait kísérhetjük figyelemmel. A Tankpcsapda legutóbbi klipes számával ezt a hangulatot ültette át tökéletesen magyar viszonyokra. Motor, szakállas férfiak, egyszerű, de magvas gondolatok. Lehet, hogy Marilyn Manson és Dave Navarro helyett inkább Sidiéknek kellett volna szerepelni a sorozatban, mint híres zenész?

Ha lesz 8. évad, valaki szóljon az alkotóknak, hogy zeneileg kész a dolog, azzal már nem kell fáradni, csak el kell jönni egy picit  a vad-keletre, Magyarországra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://3mmm.blog.hu/api/trackback/id/tr538913064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása