3M

egy látensértelmiségi alibigitáros forradalmár megmondásai

Campus Friday

2016. július 24. 14:40 - fehersolyom

A nulladik és az első nap sem telt eseménytelenül a Campuson, de a péntek, na az aztán...

A korai órákba (délután négy) a Middlemist Red koncertjét néztem meg, amely olyan volt, mint a fény a reménytelen rockandroll alagút végén. Egy pici probléma adódott csupán (ami nem engem érintett): a színpadra úgy kíméletlenül odasütött a nap, hogy a zenekar minden bizonnyal az első szám felénél elkezdett gondolkodni a fekete viselet megújításán.

13719582_10202105563518577_5701172329010761147_o.jpg

 A pszichedelikus életérzést aztán egy kis jamaicai-balkáni feelingre cseréltük a P.A.S.O. jóvoltából, aki még Gagarin szellemét is megidézték.

A Felső Tízezer zenekarra először a név alapján azt hittem hogy egy újabb rap-banda, de aztán a turnémenedzserek gyöngye, Szolnoki-Kovács Péter tájékoztatott, hogy ez nem az. Az első hanganyagok alapján úgy tűnt, hogy egy húsz éves fáziskésében lévő Kispál-HS7 klónnal van dolgom, de a negatív prekoncepciók ellenére be kellett látnom, hogy ez a zenekar élőben nagyon jól működik. Prieger Zsolt, az Anima Sound System alapembere nyilatkozta egyszer, hogy ha valaki a '90es években játszott a kultikus klubokban, és elkezdte a számait játszani a Tilos Rádió, akkor máris befutott. A Felső Tízezer pedig épp az a zenekar, ami erre a sorsra jutott volna, hamarabb születik meg... így kicsit rögösebb út vár rájuk, de az biztos  2-3 év múlva nagyobb színpadokon fogjuk viszontlátni a csapatot. Ugyanúgy, ahogy az utánuk játszó Éva Presszót is. 

 A fesztivál szervezői erre az estére időzítették a két legnagyobb sztárfellépőt, Jess Glynne-t és a Clean Banditet -akik mindketten iszonyatos, profi showt csináltak- de előtte muszáj volt az egyik legjobb hazai zúzda-zenekart, az Apey And the Pea-t megnézem. (az előtte játszó Uzipovot is muszáj lett volna, de olyan hangerővel játszott a zenekar, hogy muszáj voltam pár szám után egy csendesebb hangtartományba teleportálni magam.)

Mivel a fent említett két kiemelt fellépő a várakozásoknak megfelelően irtózatos mennyiségű ember (már megint látogatói rekord?) jött be a fesztiválra, én ezt a napot neveztem ki "pihenőnapnak" és elég hamar nyugovóra tértem, hogy erőt gyűjtsek az utolsó nekifutásra. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://3mmm.blog.hu/api/trackback/id/tr498911036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása