3M

egy látensértelmiségi alibigitáros forradalmár megmondásai

Campus Fesztivál 0. nap

2016. július 21. 09:13 - fehersolyom

beszámoló egy erős bemelegítésről

Tegnap kezdetét vette a keleti végek legnagyobb házibulija  kulturális eseménye, a Campus Fesztivál.

A tavalyi évben elért ugrásszerű nézőszám csúcsdöntés magával hozta azt az igényt, hogy a fesztivált kicsit kibővítsék, illetve infrastrukturálisan átszabják a szervezők.

Ez magával hozta azt, hogy a megszokott helyszínek némelyike máshol, máshogy van, ráadásul nulladik nap, tehát a Pepsi Nagyszinpad irányába  a közlekedés nem is volt biztosítva. Az eddigi gyakorlat szerint és a "félgázos" 0. nap után biztos, hogy a fesztiválszervezők az idén is kreatív tereket álmodtak meg a látogatóknak, viszont a szükséges változtatások miatt picit több időt kell szánni a terepbejárásra. És még egy technikai újítás: a rendezvény készpénzmentessé vált. 

A zenei felhozatal évről évre színesedik, az idén két nagyszínpad, 192 magyar és 7 külföldi előad, és a becslések szerint 85 000 látogató várható majd itt. 

Persze a nagyágyúkat nem a fesztivál bemelegítő napján lövik el, de így is erős line-upot sikerült összehozni.

Az OTP Junior Nagyszínpad délután 4 kor kezdett, az első lemeze után feloszlott, majd újra összeállt, sikervárományos Fran Palermoval. A szemtelenül fiatal indie (?) banda egy kiforott produkciót hozott el a félárnyékban helyet foglaló közönségnek. Debrecenben nem játszottak még sokat (talán most először léptek fel a cívisvárosban, de ebben nem vagyok biztos). A csapat zeneileg komplex és kiforrott, mentalitásban pedig a Middlemist Redet követik, így a külföldi siker determinált az esetükben. A koncerten olyan érzésem van, mintha a '90es évek Liam Gallagher (Oasis) nevével fémjelzett rockandroll flegmaságot a woodstocki korszakba exportálnánk.

Az erős nyitókoncert közben a The Orange Sofa tagjaival is összefutottam, akik felhívták a figyelmemet, hogy nem sokkal a nyitó koncert után ők is hangversenyt adnak, így dehir.hu színpad felé vettem az irányt, és közben belefutottam a fesztiváltörténet legellenállhatatlanabb direkt marketinget folytató italmérésébe, ahol elfogyasztottam az első sörömet.

csaksor.jpg

A rózsaszín narancssárga kanapés stadionrock koncert után egy kis látogatást tettünk a civil faluba (bizony-bizony, sok érdekesség van ám ott, tessék csak megnézni). 

Az Superbutt-ból ÖRDÖGgé avanzsált koncert után egy éles váltással a keresztény rockot prezentáló Neonhal koncertjét néztük meg, am nyilván nem meglepetés senkinek, hiszen már jó előre megírtam, hogy ott leszek, ITT. 

A csapatnak ez a harmadik élő koncertje volt, de máris változásokat eszközöltek a felállásban. A mostani buli egyfajta staféta átadás volt, hiszen a régi basszusgitáros és az új egyaránt színpadra állt ma. Az egyikük értelemszerűen leköszönt, másikuk pedig bemutatkozott a közönségnek ebben a minőségben. Sok szerencsét a csapatnak a továbbiakban!

13709741_1217260394974231_663981539_o.jpg

 

A Neonhal koncertjének helyszíne mellett volt a Cseh Tamás Program sátra is, ahol néhány érdekes tesztet. Én például olyan kérdéssel i találkoztam ahol a magyar alternatív kultúra egyik nagyágyúja, Dadan volt a megoldás. (tudjátok, ő az a menedzser, akinek érdemei elismeréseképpen nevesített színpada lett Orfűn)

És ha már Dadan, akkor meg kell említenünk a Captain Morgan Arénában megrendezésre kerülő  Supernem parádés buliját, amelyben sok régebbi, számomra kedves nótát leporoltak, és ezt nagyon köszönöm nekik. És persze köszönöm a velem bulizó Debreceni Hősök és Nemzet Ifjúsági Tanács tagoknak, hogy az emelkedett hangulat közepette elnézték nekem, hogy átlógtam a önmagát újrastruktúráló Frogshow koncertjére, néhány szám erejéig. 

A 50% -ban megújult banda egy különleges bulival tért vissza, csak Three Days Grace feldolgozásokat toltak, azt viszont annyira összeszedetten, mintha 18 éve ebben a felállásban zenélnének. 

frog.jpg

A nap zárásaként egy kiváló Ganxsta Zolee és a Kartel hangversennyel szórakoztunk kulturáltan én, és a legkedvencebb sógorom. 

Az első nap pedig már teljes gázzal robog tovább a Campus!

Ott találkozunk!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://3mmm.blog.hu/api/trackback/id/tr888904602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása