3M

egy látensértelmiségi alibigitáros forradalmár megmondásai

Kapszaicinhoz szól a nóta

2015. május 19. 11:47 - fehersolyom

zenei aláfestés chilievéshez TOP 5

A csípős ízeket mindig is kedveltem, de azt, hogy ez igazi gasztro élménnyé vált nálam, az egyértelműen a Sárréti Chillifarm termékeinek köszönhető.

Azóta családomat, barátaimat, ismerősi körömet igyekszem megfertőzni ezzel a néha mazochista ízvilággal-több kevesebb sikerrel.

Azért, hogy az olvasóközönség is kedvet kapjon megismerni a termékeket, összeállítottam egy ütős kis zenei válogatást chilli témában. (ilyen válogatás még úgysem volt sosem, az tuti).

5. Panjabi MC-Jogi

 

A chilli egyik fő előfordulási helye India, de a "bulivúdi" zenei remekektől inkább megkímélnék mindenkit, elsősorban magamat. Helyette itt van a szigetországban élő, de indiai felmenőkkel büszkélkedő Panjabi MC, aki a 2000-es évek elején elsőként vegyítette a keleti muzsikát az elektronikus tánczenével itt, Európában.Enyhén csípős, és egy kicsit vicces is: pont mint a Chilifarm Csokanérója.

4. Burning Full Throttle: No sleep till Mexico

 

India ide vagy oda, a chiliről mindenkinek Mexikó az első asszociációja.A Burning Full Throttle pedig már akkor írt egy kiváló nótát a témában, mikor még meg sem kóstolták a Sárréti Tűzköpőt, a seniorok kedvencéről, a Tüzes Barnáról nem is beszélve...

3. L.I.E.S.- El Paso

 

Ha már Mexikó, akkor nézzünk szét a Tex-Mex határvidéken. Ha pedig még nem jártál arra, akkor annyi a dolgod, hogy beugrasz a debreceni Nando Motor And Music-ba, ott belebotlasz a L.I.E.S. énekesébe, aki aztán olyan rockandroll sztorikkal tömi majd a fejedet, hogy durvább mint egy Chuck Norris féle Palackazott Körpörgő nevű Chiliszósz. Ja, de azért lehet hogy nemsoká lesz nála igazi chili is...

2. Cube: Better Than Someone

 

A debreceni Cube zebekar tudja mitől döglik a légy: nem csak jóféle rockot tolnak az arcodba, hanem egy jó csípős szendvicset is, ami tele van hússal és chilivel. A szendvics neve MexiCube, fellelhető a debreceni Streetgastro bárban, ahol ugyan még nem a Sárréti Chili termékeivel csípősítenek, de ami késik nem múlik...mondjuk egy kis Finchilli bármilyen szendvicsben elfér...

1. Red Hot Chilli Peppers: bármi

 

A válogatás dobogósa pedig a zenekar, amelyik a nevét a csípőspaprikáról kölcsönözte, és világhíres. Zenéjük pofátlan, és csípős, és örök divat. Mar, mint a mustár...ööö...vagy mint a Macskajaj.

Bonustrack:

Végül egy dal kapszaicin túltengés esetére, a Fish!-től.

 

 Az Erő legyen veletek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://3mmm.blog.hu/api/trackback/id/tr257470422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása