3M

egy látensértelmiségi alibigitáros forradalmár megmondásai

Remekül teljesítettek a fiatal debreceni uszonyosok

2015. május 04. 10:07 - fehersolyom

A még csak 14 éves Szabó Anita junior Európa bajnoki szintidőt úszott a hétvégi, Kecskeméten megrendezett, II. Fiatal Uszonyosúszók Világtalálkozója elnevezésű nemzetközi versenyen.

A Debreceni Búvárklub fiatal kiválósága mind a 4 egyéni versenyszámában magabiztosan győzött, remek egyéni csúcsai közül az 50 méteres uszonyos gyorsúszásban elért idejével pedig indulási jogot szerzett a júliusi, belgrádi Junior Európa Bajnokságra, ami a 18 éven aluliak legrangosabb idei eseménye lesz.

szaboanita2015.jpg

„Anita a női mezőnyben egyedüliként mind uszonyos gyorsúszásban, mind pedig uszonyos felszíni úszásban az élen tudott végezni, ami ezen a szinten már nagyon ritka teljesítmény. Várhatóan a mezőny egyik legfiatalabb tagjaként vehet majd részt az Európa Bajnokságon, ahol a válogatott váltóban is jó eséllyel résztvevő lesz. Fokozatosan, minden lépcsőfokot végigjárva építkezünk, a legfőbb cél a folyamatos fejlődés mellett az, hogy élvezze a versenyzést.” – mondta tanítványáról Kókai Dávid, aki a hétvégén a válogatott csapat mellett tevékenykedhetett.

Rajta kívül a debreceniektől Kiss Blanka és Makszim Csenge is az utánpótlás válogatott tagjaként szerzett érmeket, hiszen a váltóban szerzett elsőség mellett mindketten egyéni versenyszámokban is dobogóra állhattak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://3mmm.blog.hu/api/trackback/id/tr377428590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása