3M

egy látensértelmiségi alibigitáros forradalmár megmondásai

I. Hősítő Buli -koncertbeszámoló helyett...

2015. március 21. 10:36 - fehersolyom

MIkorKidman, The Orange Sofa, Next Day - Dharma Klub 2015.03.20.

Nem sima koncertbeszámoló következik, mivel erről a buliról nehéz úgy írni, hogy ne elevenítsük fel az előzményeket. És most nem a jótékonykodó híres rocksztárokra gondolok….

Tavaly ősszel, mikor Vincze Zsuzsi egészségi állapota rosszra fordult, akkor rögtön összeverődött egy csapat a Szertelen Egyesület körül aki tenni akart, így –bár a Debreceni Hősök még nem létezett hivatalosan-de sikerült egy összefogással, és némi zenével segítenünk.

Akkor biztos volt, hogy lesz folytatás, hiszen segíteni szinte bármikor lehet. Ekkor született meg a Vándorkupa ötlete, amelynek a lnyege, hogy az adományozott megkapja egyfajta szimbólumként, azért, hogy pár hónap múlva, egy újabb karitatív koncert keretében már ő, mint korábbi adományozott adja át az új kedvezményezettnek. Vincze Zsuzsi mint ős-adományozott, gyorsan meg is nevezte a célt: gyermekimmunológiai osztály.

És időközben megalakult a Debreceni Hősök csapata is, telis-tele fiatal, energikus, idealista és a közösségért tenni akaró emberrel, köztük sok zenésszel-így adta magát a dolog, hogy ezeket a dolgokat egy kalap alá lehet tenni, és szépen minden a helyére került.

Így már „csak” tető alá kellett hozni a bulit. A cívisváros legemberbarátabb klubja, a Dharma azonnal befogadta a rendezvényt (reméljük nem bánták meg:D). Ekkor következett a fellépő csapatok „meginvitálása”, ami szintén elég ézenfekvő dolog volt:  Next Day ugyebár szuperhősként éli az életét, és a Debreceni Hősök megálmodója az ő énekesük, Gis Mo. Így nem volt kérdés, hogy ők lesznek az egyik fellépő. Az Orange Sofa zenekar tagjai szintén aktív hősök, így az ő szereplésük is adta magát. A MikorKidman pedig nem csak hogy ingyen és bérmentve fellépett, hanem még azt is elintézte, hogy livestream legyen a buli (ilyen, azt hiszem, még nem nagyon volt a Dharma, de lehet a város történetében sem).

img_20150320_234702.jpg

De ha még ez sem lett volna elég csábító, akkor elég pár fotót vagy videót megnézni a korábbi hős-akciókról:beszámítható vagy kevésbé beszámítható kedves őrültek szuperhősöknek és mesefiguráknak öltözve jót tesznek, közben buliznak.

Ez azt hiszem a tegnap este folyamán tökélyre lett fejlesztve: 200 részt vevő – koncert alatt egy rádió-és egy tv-interjú, koncertek közben gólyalábasok műsra (valljuk be, ez sem mindennapi), Lizi Mama szuperhősmézesei, nem gyenge csúszás, kis baleset a Macskalánynál, aki ezúttal nem talpra esett, Next Day számok gitártémáinak megreformálása önmaguk koncertje közben, a narancssárga szófatorta (van ilyen szó?)- hát igazából így visszagondolva, nem is tudom leírni, mi minden történt…de a legnagyobb tanulság, hogy összefogással igenis lehet nagy dolgokat csinálni.

img_20150321_071121.jpg

Köszönjük minden résztvevőnek, távolról támogatóank,  a fellépő zenekaroknak,  a klubnak, és Vince Zsuzsinak, hogy eljött, és átadta a gyermekimmunológiának az est folyamán összegyűlt 200.000 forintnyi adományt (ezzel az összeggel azt hiszem, sikerült a maximális kapacitást kifacsarni egy ilyen volumenű rendezvényből).

Folytatása következik….normális képek hamarosan...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://3mmm.blog.hu/api/trackback/id/tr397288375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása