3M

egy látensértelmiségi alibigitáros forradalmár megmondásai

Interjú a Karai Anna Crew-val

2015. február 16. 10:46 - fehersolyom

...avagy a hazai underground félig női szemmel

A csapat dobosa/dalszerzője, Tarcsai Ádám válaszolt (főleg) a kérdésekre. Így már a cím is megtévesztő és hatásvadász. Hát még a  többi, olvassátok:

A Karai Anna produkció nem rég indult el, de roppant sikeresnek ígérkezik? Mi a titok?

Azt kell mondanunk, hogy tényleg jól halad a zenekar, ennek nagyon örülünk! Szerintem sok összetevője van a dolgoknak. Nekünk ez lett az életünk.. Álmos, Anna és én folyamatosan ezzel foglalkozunk, nincs most ennél fontosabb. Kellett a szerencse, hogy így összesodorjon minket az élet, és hogy ennyire passzoljunk emberileg és zeneileg. Nagyon sok áldozatot kíván, hogy ilyen ütemben haladjunk, de mi szívesen meg is hozzuk ezeket az áldozatokat, mert imádjuk!! A másik pedig, hogy egyre több embernek tetszik.. a nagyobb nehézség hogy a zenénk, és a hírünk  eljusson sok emberhez.. majd olyan nyomot hagyni bennük, hogy el jöjjenek koncertre… koncerten már meg tudjuk fűzni őket!! Érzem, hogy ebben a produkcióban van energia!!!

526757_496020080457871_1925632575_n.jpg

 

-Egyszemélyes produkció ez, vagy inkább zenekar?

Ez egy zenekarcentrikus szólóprodukció.. :D  Mikor felkerestem Annát a The Voice után mindenképp az volt a tervem, hogy csináljuk meg a szólóprodukcióját, egyrészt mert a műsorban azért országos szinten ismert lett a neve, ha ezt egy zenekarnév mögé bújtattuk volna akkor nagyon sok plusz küzdelem lett volna a dologgal. A másik oka, hogy még nem nagyon volt ilyen az országban.. Modern alternatív rockzene szólóprodukció formában.. Viszont zenekar nélkül nem álja meg a helyét.. magyarul ezzel nem lehet haknizni menni… :D De Anna nem is szeretne… ő is ragaszkodik az élő dolgokhoz… imádom ezért!!
J

Ádám, te korábban dobosként voltál ismert, azonban itt dalszerzőként is bemutatkozol. Ez az indíttatás honna jött és miylne az újszerű szerepkör számodra?

Én nem terveztem, hogy dalokat fogok Írni Annának.. Úgy indult, hogy én felkértem egy nagyon jó gitárost a legelején a produkcióba viszont ő azt gondolta, hogy Anna egy átlagos „TVs tehetségkutatóból” kikerült énekes nő, ezért olyan dalokat hozott, ami nagyon nem Anna stílusa volt.
Aztán őszintén megmondva picit be pánikozltam hogy „húú most mi lesz, honnan lesznek dalaink? „ Aztán gitárt fogtam, és írtam egy olyan dalt a saját stílusomban….  Elküldtem Annának, NAGYON tetszett neki… Egy picit sem akart változtatni rajta… ez így nagyon jó érzés volt.. és nagyon jó érzés hogy szakmabeliek, nem csak dobosként, hanem ezáltal dalszerzőként is elismernek..
Amit mindenképpen ki szeretnék emelni, hogy ez az első dal amit nem egyedül hangszereltem Annának, hanem Narday Álmos a gitárosunk is közreműködött. Hihetetlen,hogy ennyire kiegészítjük egymást.. tök jó meg tapasztalni, hogy tényleg vannak olyan emberek, akikkel ilyen szinten együtt tudsz zenélni… és nagyon érzem, hogy most megtaláltam őket..

Több híres neves ember is vendégszerepel nálatok különböző dalokban. Ezek tudatos döntések vagy mindig hoz lehetőségeket az élet, amit kihasználtok?

Köztudott, hogy kipécéztük magunknak az összes híres Kovács vezetéknevű énekest, és mindegyikőjükkel fogunk közös dalt készíteni...Igazából Anna egyik kedvenc zenekara volt gimiben a Fish! és gondoltunk egyet, hogy megkérdezzük az énekest, Kovács "Senior Hal" Krisztiánt, hátha benne lenne egy közös dalban. Mivel Magyarországon kevés olyan híres zenekar van, akik stílusban passzolnak hozzánk, reméltük, hogy igent mond. A közösködés annyira bejött, hogy tavaly tavasszal együtt turnézhattunk velünk, ami hatalmas megtiszteltetés volt. azóta is tartjuk a kapcsolatot és a kialakult barátságokat.

Éppúgy, mint Kovács Áronnal, aki a Voice utáni zenei életünkről készített velünk egy szuper interjút. Itt tudtuk meg, hogy ő is mennyire hasonlóan látja a zenészek életét és, hogy zenekarával hasonlóan küzdenek a pályán. Mivel ők is a pop-rock kategóriát erősítik, és nem mellesleg Áronnak szuper (érted…: D) hangja van, feldobtuk egy közös koncert gondolatát, amire nagyon lelkesen reagált Áron. Annyira, hogy végül egy közös dal is született, Szuperhős lettem címmel, ami a SUPERHERO turné első koncertjén debütált élőben! Közös koncerttel vártuk a Káosz Központ és a Karai Anna rajongókat az Alcatrazban… és nagyon sokan eljöttek, köszönjük mindenkinek!

Az új dal szuperhős koncepciója nagyon jó. Ez az ötlet honnan jött?

Minden turnénkat valamilyen téma köré szervezzük. Anna nagy hangsúlyt fektet a változatosságra és az érdekességre. Egyik este az autópályán tartottunk Pest felé, amikor éjszakába nyúló dugóba és lezárásokba ütközve az úton ragadtunk. Nagyon fáradtak voltunk már, és a tavaszi turné-style-on gondolkoztunk, amikor beugrott: képregények és szuperhősök. Annyira gyorsan jöttek a további gondolatok és ezer meg ezer lehetőség, amivel beépíthetjük a zenénkbe ezt a témát, hogy rögtön megvettük az ötletet. Ráadásul a zenekar minden tagja imádja a mozit, a jó filmeket és a szuperhősöket. Így Anna is könnyen megírta az új dal szövegét…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://3mmm.blog.hu/api/trackback/id/tr897179569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása