3M

egy látensértelmiségi alibigitáros forradalmár megmondásai

Hős6os

2015. január 19. 21:55 - fehersolyom

Cukirobot, Stan Lee és Hero felemelkedése

Nem szép dolog egy SPOILERREL kezdeni, de most ez van: szóval a Hős6os egyik jelenetében egy fél másodperces, cameonak nem is igazán tekinthető cameoban feltűnik Stan Lee, minden képregényfigurák atyja. (a moziban körülöttem ülő gyerekek, apukák és anyukák értetlenül álltak, amikor kissé hangosan adtam hangot meglepetésemnek).

Agyaltam, hogy oké, ez egy Walt Disney film, a Marvel Studios a Disneyvel szokott dolgozni, biztos befér egy ilyen kis jófejkedés mindenféle jogvita nélkül.

De persze csak nem hagyott nyugodni a dolog, guglira fel… és mit hozott ki?

Hogy bizony a mi kis BayMax barátunk, és a kis szuperhős csapata bizony egy ismert (?) csapat a Marvel Univerzumból.

Az megvan, hogy a Hős6os trailerében

 

és plakátjain az volt, hogy egy szülinapi zsúrlufira hasonlító cuki robot meg egy kócos kissrác elkezdenek világmegmenteni?

Na, akkor mutatok valamit, hogy hogy is néz ki eredetiben, kicsit vagányabban BayMax, az egészségügyi személyzetből lett szuperrobot.

baymax2.jpg

Miután rögtön az elején lelőttem a legnagyobb kultúrtörténeti poént a Hős6os kapcsán, lássuk magát a filmet:

Ez a film jó, sőt nagyon jó. 10 pontból 10.

Választ ad arra, hogy miért is szeretjük- még felnőtt fejjel is- a meséket (és mindegy hogy Kukorica Jancsira vagy Peter Parkerre gondolunk, a recept mindig ugyanaz, már évszázdok óta).

Szóval adott a Hero nevű kissrác, aki ugye árva, zseni,(hiába, minden szuperhős palántának kell valami hendikep) és nem tud magával mit kezdeni.

Aztán jönnek a reménysugár, a  veszteségek,  a bosszúvágy, a titkos fegyver megtalálása és felturbózása (igen BayMax), jön a csapat összeverbuválása, majd annak a széthullása (a’la Bosszúállók) végül a nagy lelki terhek letétel, a saját magunk legyőzése, és végül az ellenség legyőzése, erkölcsi fölénnyel persze.

A Hős6os tehát egy klasszikus vonalvezetésű mese, jó sztorival, érdekes és szerethető karakterekkel, remek ízléssel váltakozó drámai, humoros, vagy éppen akciódús részekkel. Apropó humoros részek: itt olyan poénok vannak, amit az 5-95 év közöttiek egyaránt „éreznek” és ez az elem garantálja, hogy a Hős6os egy kiváló családi mozi legyen.

Ha szereted a szuperhősös mozikat, akkor neked való. Ha Marvel rajongó vagy akkor pláne… ha gyerek vagy akkor is neked való. Ha gyereked van, akkor is. Ha csak a csajodat/pasidat akarod egy könnyed kis mozis randira elvinni, akkor is tökéletes.

Röviden: mindenkinek ajánlom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://3mmm.blog.hu/api/trackback/id/tr957090147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása